I Kildeskolens Værdigrundlag står der:
Vi ønsker at give vore elever en grunduddannelse, der hjælper dem til at deltage i og tage ansvar for vort demokratiske samfund – som individer og som del af fællesskabet.
Vi koncentrerer os udelukkende om at skabe et miljø, hvor der dyrkes faglig sikkerhed, samarbejdsevne, selvrespekt og respekt for andre.
Vi mener, at alle forældre og elever har ret til deres egne politiske overbevisninger og religiøse tro.
Grunduddannelse handler om andet end fagenes nøgterne informationer.
Den handler også om at bringe eleverne til at forstå, at værdier som ligestilling, socialt og politisk ansvar, ytringsfrihed, respekt for andres synspunkter samt pligt udgør rammerne i vores samfund.
Grunduddannelsen skal også få eleverne til at forstå, at værdierne ikke er selvfølgelige, men at de uophørligt skal dyrkes og værnes om for at opretholde et frit og demokratisk samfund.
Erkendelsen af disse værdier sker selvfølgelig gennem undervisningen i samfundsfag.
Men det kan ikke ske foran en tavle alene. Værdierne skal opleves og erfares i hverdagen – som del af alle fag, men også i mange praktiske sammenhænge: Elevråd, Miljøråd, opførelse af teater, indspilning af film, deltagelse i folketingsvalg, valg af undervisningsmaterialer, debat om ”skævheder” i en klasse, festlige arrangementer, indretning af skolegård og meget andet.
Alle disse aktiviteter, som kræver engagement og samarbejde, er med til at få værdierne ”ind under huden”.
Således er demokratisk dannelse en konstant og levende proces på Kildeskolen!